Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu bulgur pilavı

Zeytinyağını, tereyağını, kıyılmış soğanı ve doğranmış sivri biberleri kavurun. İçine bulguru ve sıcak suyu ilave edin. Pilav biraz suyunu çekince içine haşlanmış nohutları ilave edin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.

MALZEMELER


2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kimyon, tuz

TAVUKLU KUMPİR

Patatesleri, tencerede az suda kapağı kapalı olarak 15 dakika haşlayın. Çıkartıp ortasını bıçakla artı şeklinde kesip açın. Çay kaşığıyla iç kısmını biraz çıkarıp doğrayın. Küp doğranmış tavuk eti ve havucu tereyağında soteleyin. Doğranmış patatesin içine katın. Üzerine bezelye, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Patateslerin içine karışımı paylaştırıp servis yapın.

MALZEMELER


250 gr. tavuk
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
10 dal maydanoz
Tuz, karabiber

KABAKLI EKMEKLER


Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri, çırpılmış yumurtayı, baharatları, doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edip karıştırın. Ekmeklerin üzerine karışımdan tepeleme koyun. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


8 dilim kepek ekmeği
1 adet kabak
2 adet yumurta
1/2 demet dereotu ve maydanoz
50 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA