Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmek arası köfte

Kıymayı derin bir kaba koyun, üzerine rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kekik, karabiber ve tuzu koyun. En son ıslatıp suyunu sıktığınız ekmek içlerini ekleyin ve iyice yoğurun. Köfte şekli verip iki saat dinlendirin. Izgarada ya da az yağlı tavada kızartın. Köfteleri ekmek arasına koyun, domates dilimleri ve biberle servis yapın.

MALZEMELER


KÖFTESİ İÇİN:
400 gr kıyma
2 adet soğan
2 dilim ekmek içi
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı

ÇİZGİLİ KEK

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı ikiye bölün. Bir tanesinin içine kakao ekleyerek karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına bir çorba kepçesi ile kakaolu kek harcından dökün ve tam ortasına sade kek harcından dökün. 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ

KABAK EZMESİ


Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Kabakları soyup iri iri doğrayın. Bir tencerede su kaynatın, üzerine başka bir kap koyarak brokoli ve kabağı benmari usulü pişirin. Yumuşayan sebzeleri ezerek püre yapın, çıkan suyu süzün. Ufalanmış peynir, süzme yoğurt, limon suyu ve zeytinyağını çırpın, ezmenin üzerine dökün. Servis tabağına alarak servis yapın.

MALZEMELER


3 adet kabak
100 gr. brokoli
100 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA