Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sürpriz kurabiye

Hamuru için gereken malzemeleri hızlıca yoğurun. Üzerini örterek 25 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar kesin. Ortalarına kakaolu fındık kreması koyup yarım ay şeklinde katlayın. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
2 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un İçi için:
2 çay bardağı kakaolu fındık kreması

Grisini
Un, maya ve zeytinyağını yoğurun. Mayalanması için 45 dakika kadar üstü kapalı olarak bekletin. Kabarınca tekrar yoğurup bir saat daha bekletin. Hamuru yağlanmış zeminde açın. Üzerine anason, susam ve ay çekirdeğini serpin, elinizle bastırıp hamura yedirin. Dilimler halinde kesip burgu yapın. 250 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

MALZEMELER

350 gr. un
10 gr. yaş maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ay çekirdeği
1 çorba kaşığı anason
1 çorba kaşığı susam

Sebzeli mantar

Mantarların sap kısımlarını çıkarın, limonlu suya koyun. Mantarın sap kısımlarını ve taze soğanın yeşil kısımlarını ince kıyın, rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ufalanmış ekmek içini, kaşar peynirini ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Karışımı mantarların içine doldurup fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

MALZEMELER

1/2 kg. iri mantar
1 adet limonun suyu
1 adet kabak
4 dal taze soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA