Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kadayıflı tavuk sarma

Ispanak ve maydanozu ince ince kıyın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı, dilimlenmiş kırmızı biberleri ve dövülmüş sarımsakları ilave edip karıştırın. İnce dövülmüş tavuk etlerinin üzerine karışımdan koyun, rulo yapıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Daha sonra kadayıfla sarıp tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.

MALZEMELER


200 gr. kadayıf
600 gr. tavuk göğüs eti
500 gr. ıspanak
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 soğan ? 4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber

HAVUÇLU KEK

Yumurta ve şekeri yaklaşık beş dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, labne peyniri, vanilyayı, rendelenmiş havucu da ekledikten sonra fazla karıştırmadan yağlanmış kalıba dökün. 175 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 adet havuç
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2.5 su bardağı un
1 paket labne peyniri

YALANCI ÇİĞ KÖFTE

Yumurtaları çırpıp omlet gibi tavada pişirin, sonra ufalayıp bir kaba alın. İnce bulgura salçaları ekleyip yoğurun. Baharatları ve ufalanmış yumurtaları da ilave edip yoğurmaya davam edin. Ceviz, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını ekleyip macun kıvamında bir harç elde edin. Çiğ köfte şekli verip servis yapın.

MALZEMELER


2 adet yumurta
1 su bardağı ince buldur
1 su bardağı ceviz
2'er çorba kaşığı biber ve domates salçası
5 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA