Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yumurtalı köfte

Dört adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyun, una bulayın. Köfte için kıymayı, tuzu ve karabiberi yoğurun. Dört eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yassılaştırarak açın. Unlanmış yumurtaları içine yerleştirin. Yumurta görünmeyecek şekilde kapatın. Kalan yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER


5 adet yumurta
200 gr. kıyma
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber

MAYONEZLİ MAKARNA


Makarnayı haşlayıp süzün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek karıştırın. Servis tabağına iri doğranmış marul yaprağı, kıyılmış maydanoz ve haşlanmış makarnayı koyun. Üzerine zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Son olarak mayonez ve yoğurdu ekleyip karıştırın.

MALZEMELER


1 su bardağı makarna
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
Kekik, karabiber, tuz
6 adet marul yaprağı, maydanoz, dereotu, nane vs.

PİRİNÇ MÜCVERİ

Süt ve bir çorba kaşığı şekeri kaynatın. Pirinci ilave edip 15 dakika pişirin, 30 dakika demlenmeye bırakın. Yumurtayı, yumurta sarısını ve kalan şekeri çırpın. İçine unu ve pirinci de katıp karıştırın. Eritilmiş tereyağında mücver gibi pişirin. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı esmer şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA