Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Milföy simidi

Havucu rendeleyip tavada soteleyin. Közlenmiş patlıcanı, kıyılmış maydanozu ve peyniri ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarından ikisini birleştirip aynı ölçüde açın. İç harçtan biraz koyun. Rulo şeklinde sarıp simit şekli verin. Bıçakla kesikler atıp yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin. Fırında pişirin.

MALZEMELER


8 adet milföy hamuru
3-4 adet közlenmiş patlıcan
1 adet havuç
150 gr. beyaz peynir
4 dal maydanoz
1 yumurta
Çörek otu, susam

CEVİZLİ BİFTEK SARMA

Sıvı yağ, halka doğranmış domates, sarımsak ve tuzu, domatesin kabukları yumuşayana kadar pişirin. Ceviz, sarımsak ve maydanozu karıştırın. Bifteklerin içine koyup rulo şeklinde sarın ve kürdanla tutturun. Sosu pişirdiğiniz tavaya üç çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin. Biftekleri ve biberleri tavada kızartın. Domates sosu ve sıcak suyu ekleyerek 10 dakika pişirin.

MALZEMELER


4 parça ince dövülmüş biftek
1/2 su bardağı ceviz içi
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
2 diş kıyılmış sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

SOS İÇİN:
4 adet domates 1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarmısak, tuz

MAKARNA PİYAZI

Makarnayı haşlayıp süzün ve bir kaseye aktarın. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Kuru soğanı ay şeklinde doğrayıp tuz ile ovun ve sıkarak acı suyunu atın. Hazırladığınız tüm malzemeyi makarnaya katıp zeytinyağını, tuzu ve sirkeyi de ekleyerek karıştırın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı kesme makarna
1 demet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı sirke
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA