Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çilekli muhallebi

Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı koyup pişirin. Koyu kıvama gelince ocaktan alıp içine tereyağını koyun, beş dakika mikserle çırpın. Muhallebinin yarısını suyla ıslatılmış tepsiye dökün, arasına püre yaptığınız çilekleri dökün. Üzerine kalan muhallebiyi döküp buzdolabına koyun. Hindistan cevizi ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER


1 litre süt
2 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
120 gr. tereyağı
2 paket vanilya
Antep fıstığı, Hindistan cevizi

TAVA BÖREĞİ

Havuç ve patatesi rendeleyin. Soğanı ve biberi doğrayın. Havuç, patates, soğan, biber, tuz ve karabiberi karıştırın. Su ve sıvı yağı çırpın. Yufkalardan birini az yağlanmış tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine harcı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp harcın üzerine yerleştirin. Kalan sulu harcı dökün. Kısık ateşte iki yüzünü de kızartın.

MALZEMELER


2 adet yufka
2 adet haşlanmış patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet sivri birer
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
Tuz
Karabiber

BAKLA KÖFTESİ


Doğranmış pırasa, soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu, karabiber, kimyon ve tuzu blender'da çekin. Bir gece önceden ıslatılmış baklayı ekleyip bir kez daha çekin. Üzerine un, yumurta, kişniş ve kırmızıbiberi ekleyip yoğurun ve köfteler yapın. Susama bulayıp kızartın.

MALZEMELER


2 su bardağı kuru bakla
1 pırasanın beyaz kısmı
2 soğan
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
Susam, kişniş kimyon, kırmızı biber
Yarımşar demet dereotu ve maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA