Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Semizotlu patlıcan salatası

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun, bıçakla ezerek kıyın. Semizotunu yıkayıp çok ince kıyın. Patlıcan ve semizotunu servis kabına alıp karıştırın. Hardal, sirke, zeytinyağı ve limon suyunu çırpıp salatanın üzerine dökün. Süzme yoğurt ve mayonezi de ekleyip karıştırın.

MALZEMELER

1/4 demet semizotu
2 adet patlıcan
3 çorba kaşığı sirke
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı hardal ve mayonez

Patatesli enginar


Enginarların üzerine şeker, tuz, limonu suyu ve iri doğranmış patatesleri koyup 20 dakika kadar haşlayın. Patatesleri alıp ezin ve zeytinyağıyla karıştırın. Soğanları da yarım ay şeklinde doğrayıp patatesin içine ilave edin. Servis tabağına enginarları alın, üzerine soğanla karıştırdığınız patatesleri koyup servis yapın.

MALZEMELER

4 adet temizlenmiş enginar
3 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet patates
1 adet kırmızı soğan
1 adet limon suyu
4 dal dereotu

Biberli etli bulgur pilavı


Eti ve yemeklik doğranmış soğanı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine bulguru ve irice doğranmış kırmızı biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Su ve tuzu ekleyip, kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişin. Bulgur pişince, iri doğranmış kayısıları ekleyip beş dakika daha pişirin.

MALZEMELER

3 adet kırmızı biber
200 gr. kuzu kuşbaşı
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
5 adet kayısı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA