Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Keten tohumlu kurabiye

Unu ve yağı elinizle ufalayın. Baharatları, unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. Üzerine çörek otu ve keten tohumu serpip 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı keten tohumu
1 çorba kaşığı acı biber
150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
100 gr. kaşar peyniri
1 çorba kaşığı acılı hardal
Çörek otu, kekik, tuz

Diyet ekmek


Unları karıştırın, diğer malzemeleri üzerine ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Üzerini kapatıp bir saat bekletin. Hamuru kek kalıbına yerleştirip 190 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı tam tahıllı un
1 çay bardağı kepekli un
1 su bardağı normal un
1 çay bardağı pekmez
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı bal
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt

Nohutlu et sarma


Zeytinyağı, soğan suyu ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp etleri bu sosun içinde bir saat dinlendirin. Küp doğranmış havuç, çekirdekleri çıkartılmış erik, dilimlenmiş kayısı, nohut ve çiğ bademi karıştırıp etlere paylaştırın. Ardından rulo yapıp iple bağlayın. Etleri önce kendi suyuyla, ardından bir bardak sıcak su ekleyip pişirin.

MALZEMELER

600 gr. biftek
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
50 gr. çiğ badem
5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
4 dilim pastırma
2 dilim havuç
4 adet kayısı
5 adet kuru erik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA