Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Lavaş böreği

6 adet uzun lavaş ekmeği
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu
İçi için:
200 gr. beyaz peynir
3 patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Soğan
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Rendelenmiş soğanı, patatesi, rendelenmiş kaşar peynirini, ezilmiş beyaz peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı lavaş ekmeklerinin üzerine paylaştırıp rulo yapın. Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayıp kızartın.

Köfteli patates çorbası
5 su bardağı su
300 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
3 adet patates
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı Antep fıstığı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Patatesleri küp küp doğrayın. Un, tereyağı ve suyu karıştırın, patatesleri ekleyip kaynamaya bırakın. Köfte için; kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç ve baharatları yoğurun, küçük köfteler yapıp kaynayan çorbanın içine ekleyin. Köftelerin içindeki pirinçler pişince ocaktan alın. Fıstık ve pul biberi tereyağında pişirip üzerine dökün.

Armutlu kek
3 adet armut
3 bardak un
2 bardak şeker
1 paket karbonat
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
1 bardak zeytinyağı
1 avuç kıyılmış ceviz
Un, şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve zeytinyağını çırpın, kuru malzemelerle karıştırın. Doğranmış armut ve ceviz ekleyin. Karışımı kek kalıbına döküp 180 derece fırında pişirin. Servis tabağına alarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA