Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli kuzu sarma

700 gr. ince dövülmüş kemiksiz kuzu budu
2'şer adet soğan, patates ve havuç
500 gr. ıspanak
2 adet defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
Patates, havuç ve soğanı küp küp doğrayın, ıspanağı ve sarımsakları kıyın. Tüm malzemeyi karıştırıp etin içine doldurun. Eti rulo yapıp kürdanla tutturun. Tencerede tereyağını eritin, eti koyup her yerini kızartın. Üzerine sıcak su ve defne yaprağını ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin.

Renkli pilav
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 adet kabak
2 adet biber
1 adet soğan
2 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Pirinci yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Küp doğranmış sebzeleri sıvı yağda beş dakika kavurun. Başka bir tencerede tereyağını eritin, rendelenmiş soğanı ve çubuk tarçını ekleyin. Kavurmaya devam ederken içine pirinci ilave edin. Şeker, tuz ve su ekleyip pişirin.

Patatesli kek
3 adet soğan
4 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber
Patatesleri tuzlu suda haşlanmaya bırakın. Soğanları piyazlık doğrayın, tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Patatesleri haşlayıp ezin. Yumurta, peynir, tuz ve karabiber ekleyin. Soğanları da ekleyip karıştırın. Harcı kalıba döküp 190 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA