Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı kek

Yumurtaları şekerle çırpın. Ispanağın yapraklarını ayıklayıp zeytinyağı ekleyin, mikserde çırpın, yumurtalı karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Harcı yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


3 adet yumurta
2 bardak un
400 gr. ıspanak yaprağı
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı zeytinyağı

TAVUKLU İSLİM KEBABI

Patlıcanları uzun uzun kesip kızartın. Kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz, galeta unu ve baharatları yoğurup uzun parmak şeklinde köfteler yapın. Köfteleri yarı yarıya kızartıp patlıcanların içlerine sarın, kürdanla tutturup fırın tepsisine dizin. Tereyağını eritip içine salçayı, tuzu, şekeri ve doğranmış sivri biberleri ekleyip soteleyin, tepsiye dökün. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


600 gr. tavuk kıyması
1 soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı salça
2 kaşık tereyağı
2 bardak su
1 çay kaşığı şeker
Kimyon, karabiber

REÇELLİ KEK

Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine yumurtayı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. 180 derece fırında pişirin. Fırından alınca üzerine taneleriyle birlikte reçeli dökün.

MALZEMELER


4 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı tepeleme un
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı vişne reçeli

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA