Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Milföyde köfte

Kıyma ve rendelenmiş soğanı karıştırın. Ezilmiş sarımsak, galeta unu, baharatlar ile harmanlayıp uzun köfteler yapın. Köfteleri az yağda kızartın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını dilimleyin, kızarmış köftelerin üzerine sarıp fırın kabına dizin. 200 derecede 25 dakika pişin.

MALZEMELER


6 yaprak milföy hamuru
600 gr. kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı galeta unu
Tuz, karabiber, kekik

PATATESLİ BEZELYE

Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Üzerine iri doğranmış soğan ile havuç, şeker, tuz, zeytinyağı ve su ilave edin. Tencerenin büyüklüğü kadar yağlı kağıt kesip üzerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak 25 dakika pişmeye bırakın. Sebzeler biraz pişince bezelyeleri ekleyip 15 dakika daha pişirin. Dereotuyla süsleyin.

MALZEMELER


2.5 su bardağı bezelye
3 adet patates
2 soğan
2 havuç
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Dereotu

SUSAMLI KURABİYE

Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi ve unu ekleyip yoğurun. Kabartma tozu ekleyip hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yuvarlaklar yapıp yumurta akına ve susama bulayarak tepsiye dizin. Fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın.

MALZEMELER


4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA