Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Semizotlu tavuk sote

2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 demet semizotu
Tuz, karabiber
Tavuk etini doğrayıp haşlayın. Piyazlık doğranmış soğanları yağda kavurun. Salçayı ve etleri de ekleyip kavurun. Tavuğu haşladığınız sudan bir su bardağı ekleyin. Bir taşım kaynatın. Kıyılmış semizotu, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Kremalı kek
4 yumurta
3 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
100 gr. rendelenmiş çikolata
Kabartma tozu, vanilya
Kreması için:
1 paket labne peyniri
1 çay bardağı süzme yoğurt
Pudra şekeri
Frambuaz
Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ve çikolatayı da ekledikten sonra fazla karıştırmadan kek kalıbına dökün. 175 derecedeki fırında pişirin. Yoğurt, labne peyniri ve şekeri çırpın. Kekin üzerine kremayı dökün, üzerini frambuazla süsleyin.

Krem karamel
5 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
3 paket vanilya
Karamel için:
1 çay bardağı şeker
Karamel için tavaya bir çay bardağı şekeri koyun, üzerine dört çorba kaşığı kadar su ekleyip şekerin rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Islatılmış, fırına dayanıklı kapların dibine paylaştırın. Süt, şeker, yumurta ve vanilyayı iyice çırpın ve kaplara paylaştırıp tepsiye koyun. Tepsinin dibine bir miktar su koyun, 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkararak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA