Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan dolması

1 kg. patlıcan
300 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü
2 domates
2 soğan
2 sivri biber
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Patlıcanların içini oyup tuzlu suda bekletin. Pirinç, kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kuş üzümü, rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberi karıştırın, son olarak içine baharatları ekleyin. Harcı patlıcanların içlerine doldurun. Tencereye dizip üzerine sıvı yağı gezdirin. Su ekleyerek pişirin.

Peynirli sıkma
2 dilim ekmeğin içi
3 su bardağı un
1.5 su bardağı su
Tuz
İçi için:
250 gr. beyaz peynir
100 gr. tulum peyniri
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
Pul biber, karabiber
Peynirleri ezin, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatlarla karıştırın. Ekmek içini ıslatın. Üzerine un ve su ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Biraz dinlendirip minik bezelere bölün ve unlanmış zeminde tabak büyüklüğünde açın, yağsız tavada iki yüzünü de pişirip üzerine tereyağı sürün. Peynirli harcı üzerlerine paylaştırıp rulo yapın.

Cevizli kurabiye
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
Susam
Hindistan cevizi
Dövülmüş ceviz
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kırın. Üzerine yoğurt, tereyağı, Hindistan cevizi, ceviz ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yuvarlak kurabiyeler yapın ve önce yumurta akına, sonra susama bulayın. Fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA