Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İncirli muffin

İncirleri küp küp doğrayın, ceviz içini iri iri dövün. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. İncirleri ve cevizi ekleyip karıştırın. Karışımı muffin kaplarına paylaştırıp 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER


4 adet kuru incir
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
1 çay bardağı ceviz içi

BEZELYE PÜRELİ ET

Püre için; tuzlu ve karbonatlı suda bezelyeleri 15 dakika haşlayın. Süzüp blender'dan geçirin. Bir tavada tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın ve üzerine bezelyeleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Izgarada kızartılmış bonfile dilimleri ile servis yapın.

MALZEMELER


1/2 kg. tane bezelye
Yeteri kadar su
1/2 çay bardağı karbonat
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 dilim bonfile
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz

DONDURMALI BİSKÜVİ

Yumurta akını çırpın. Üzerine kakao, şeker ve erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımdan ikişer çorba kaşığı alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye daire şeklinde dökün, kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp düzeltin. 200 derecede beş dakika pişirip ters çevrilmiş bir bardağın üzerine koyup soğutun. İçine dondurma koyarak servis yapın.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta akı
6 top dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA