Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı börek

Taze soğanları ve mantarları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ilave edip karıştırın. Su, süt ve yağı çırpın. Yufkayı düz bir zemine yayın, sulu karışımla ıslatıp şeritler halinde kesin. Bir ucuna iç malzemeden koyup muska şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


4 adet yufka
200 gr. mantar
1 demet taze soğan
200 gr. lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su

ELMALI MİLFÖY DİLİMLERİ

Elmaları rendeleyin. Kıyılmış ceviz, kırılmış bisküvi, ezilmiş muz, şeker ve çırpılmış yumurtayı karıştırın. Harcı fırın kabına dökün. Oda ısısına gelmiş milföy hamurlarını üzerine kapatın. Üçgen şeklinde kesip üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine bademleri koyup fırında pişirin.

MALZEMELER


6 adet milföy hamuru
5 adet elma
1 çay bardağı ceviz
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
1 çay bardağı şeker
2 adet muz
2 yumurta
1 çay bardağı badem

PATATESLİ OMLET


Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın. Kaynayan suya koyup 10 dakika kadar haşlayın, suyunu süzün. Bir kapta yumurtaları çırpın, süt, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir tavada tereyağını eritin, üzerine haşladığınız patatesleri koyun. Yumurtalı sütlü karışımı üzerine döküp karıştırın. Üzerine kapak kapatın. Bir yüzü pişince çevirerek diğer yüzünü de pişirin.

MALZEMELER


2 adet patates
4 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA