Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bahar pidesi

Mantarları haşlayıp doğrayın. Maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker, yumurta ve tuzu ekleyin, yumuşak bir hamur yoğurup yarım saat bekletin. Hamuru bezelere ayırıp unlamış tezgahta açın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine mantarı ve doğranmış zeytinleri paylaştırın, kaşar peyniri serpin. Çıkınca kenarlarını domatesle süsleyin.

MALZEMELER


3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kadar su
1 yumurta

ÜZERİ İÇİN:

3 adet domates
2 çorba kaşığı süt
200 gr. mantar
20 adet zeytin
100 gr. kaşar peyniri

ÇİKOLATALI MİLFÖY SARMA

Erimiş tereyağını, rendelenmiş çikolatayı, cevizi, fıstığı ve yumurta akını karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını iri üçgenler şeklinde kesin. Geniş kenarlarına çikolatalı iç harcı koyup sigara böreği gibi sarıp tepsiye dizin. Üzerine şekerle karıştırılmış yumurta sarısını sürün. 200 derecede fırında pişirin.

MALZEMELER


8 adet milföy hamuru
200 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı ince kıyılmış fıstık
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı şeker

KOLAY LOKMA TATLISI

Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu koyup ateşten alın. Ekmek hamurundan elinizi yağlayarak küçük parçalar kopartın. Halka şekli vererek kızgın yağda kızartın, yağdan alıp ılık şerbetin içine koyun.

MALZEMELER


2 adet ekmek hamuru
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 damla limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA