Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli tavuk

Fasulyeleri kaynayan suda yedi dakika haşlayıp soğuk suya alın. Tavuk etlerini zeytinyağında soteleyin. İri doğranmış sarımsak, taze soğan ve biberi katıp etlerle beraber soteleyin. Biraz tavuk suyu koyup pişirmeye devam edin. Son olarak zencefil ve soya sosu ekleyip servis yapın.

MALZEMELER


500 gr. tavuk baget
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
5 adet taze soğan
1 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı soya sosu
Toz zencefil
1 adet sarı biber

MISIR MÜCVERİ


Yumurtaları çırpın, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve nane ilave edip harmanlayın. Mısır, un, kabartma tozu ve baharatları ekleyip karıştırın. Harçtan birer çorba kaşığı alıp kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER


1 su bardağı haşlanmış mısır
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
10 dal maydanoz
6 dal taze nane
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber

KREMALI DOMATES ÇORBASI


Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Margarin eriyince küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler iyice eriyip salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek unu ekleyin ve iki dakika daha pişirin. Ilık et suyunu tuzla birlikte ilave edin ve yarım saat daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Çorbayı süzgeçten geçirin ve üzerine hafif çırpılmış kremayı bir-iki defa karıştırarak ekleyin. Kızarmış ekmekle servis yapın.

MALZEMELER


2 adet iri olgun domates
4 su bardağı et suyu
1.5 kahve fincanı un
1 çay fincanı taze krema
1/2 çorba kaşığı margarin
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA