Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pideli köfte

1 adet pide
400 gr. köftelik kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
Sos için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Biber salçasını su ile bir-iki dakika pişirin. Dilimlenmiş pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirin, üzerine köfteleri koyun.

Kızarmış güllaç
10 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı gül suyu
1 su bardağı su
2.5 su bardağı ince çekilmiş fındık
3 adet yumurta
150 gr. tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Gül suyunu ve suyu karıştırın, güllaç yapraklarını bu suyla ıslatın. Her yaprağı, içine biraz fındık koyup rulo yapın. Yumurtaları çırpın. Güllaçları yumurtaya bulayıp tereyağında kızartın. Süt ve toz şekeri kaynatın. Biraz ılınınca kızarttığınız güllaçları bu şuruba atın. Güllaçlar şurubu çekince servis tabağına alın.

İç baklalı enginar
5 adet enginar
2 adet soğan
1 su bardağı iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Temizlenmiş enginarları çanak kısımları yukarı gelecek şekilde soğanların arasına yerleştirin. Üzerlerine iç baklaları serpin. Zeytinyağı, limon suyu, kesme şeker ve tuzu da ekleyin. Tüm malzemenin üzerini kaplayacak kadar su koyup enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA