Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Meyveli börek

Kabukları soyulup dilimlenmiş şeftali ve ikiye bölünmüş kayısıları kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Nişastayı su ile açıp meyvelerin üzerine boşaltın ve iki dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp karadutu ekleyin ve soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. İç harçtan hamurun bir kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER


8 adet milföy hamuru

İÇİ İÇİN:

4 adet orta boy şeftali
6 adet kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı su
1 çay bardağı karadut

ÜZERİNE:

Pudra şekeri

KREMALI BONFİLE

Bonfilenin üzerine zeytinyağı sürüp 20 dakika dinlendirin, bir tavada kızartın. Fırın tepsisine koyup 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Aynı tavada krema, tane karabiber, tereyağı ve bir çay bardağı sıcak suyu iki dakika pişirin. Üzerine sosu dökün.

MALZEMELER


2 dilim bonfile
1 çay bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, biberiye, karabiber

MANTAR ÇORBASI

İnce kıyılmış taze soğanı bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Unu kalan tereyağında rengi dönene dek kavurun. İnce doğranmış mantarı ilave edip üç dakika daha kavurun. Üzerine azar azar su ekleyin, kaynayana dek sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca taze soğanı katın. Tuz ve köriyi ilave edip 15 dakika daha kaynatın.

MALZEMELER


1 demet taze soğan
10 adet mantar
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
7 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA