Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Haşlama bulgur köftesi

Bulguru, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı ve kıymayı 10 dakika kadar, ara sıra soğuk su ekleyerek yoğurun. Yumurta ve kıyılmış ceviz içini ilave edip hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Macun gibi olunca elinizi suya batırıp parçalar kopartın ve şekil verin. Bir tencerede su kaynatın, biraz tuz ekleyin, köfteleri içine atın. Köfteler suyun üzerine çıkınca üç dakika daha pişirin.

MALZEMELER


2.5 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
200 gr. yağsız kıyma
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
Tuz, karabiber

ÇİLEKLİ TATLI

Ekmeklerin kabuklarını kesin, üzerine tereyağı sürüp kızartın. Çilekleri ayıklayın, üzerine şeker, kabuk tarçın, vanilya ve bir su bardağı su ekleyip 10 dakika kadar kaynatıp ezin. Ekmeklerin yarısını sütle ıslatın. Üzerine çilekli karışımın yarısını dökün. Kalan ekmekleri üzerine dizip sütle ıslatıp çilekli karışımı dökün.

MALZEMELER


12 dilim tost ekmeği
1 kg. çilek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 kabuk tarçın
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı

DOMATES ÇORBASI

Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Tencereye yağı koyun, eriyince küçük doğranmış domatesleri ekleyin, salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Unu ekleyip iki dakika daha pişirin. Ilık et suyunu ilave edin ve yarım saat kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp süzgeçten geçirin.

MALZEMELER


2 adet iri olgun domates
4 su bardağı et suyu
1.5 kahve fincanı un
1/2 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA