Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmekli ay çöreği

Hamur için tüm malzemeleri yoğurup dinlendirin. Ekmekleri sütle yumuşatıp diğer malzemelerle karıştırın. Hamuru düz bir zeminde açıp üçgenlere bölün. Geniş kısımlarına iç harçtan koyup sigara böreği gibi sarın, ay şekline getirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz dövülmüş fındık serpin. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı tereyağı

İÇİ İÇİN:

1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz şeker
6 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı süt

PATATES SOTELİ OMLET


Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğanları yarım ay şeklinde kesip patatesle birlikte dört çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Üzerine tereyağını ekleyip soteleyin. Yumurtaları, tuz ve karabiber ekleyerek ayrı bir yerde çırpıp patateslerin üzerine ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp iki dakika kadar pişirin.

MALZEMELER


3 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı su
4 adet yumurta
Tuz, karabiber

SEBZELİ BUĞDAY

Islatılmış buğdayı, bir adet limonun suyunu ekleyerek pişirin. Soğanı ve biberi doğrayıp tuzla ovun. Kırmızı biberi doğrayın. Buğdayı ve diğer malzemeleri bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu, nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Haşlanmış mısır taneleri ve keten tohumuyla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı buğday
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 limon
1 soğan
2 kırmızı dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı keten tohumu
1 çay bardağı haşlanmış mısır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA