Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmekli bonfile

Ekmekleri robotta çekin. Yumurta sarısını çırpın, üzerine ekmeği, doğranmış soğanı, dövülmüş sarımsağı, kıyılmış maydanozu, tereyağını ve baharatları ekleyip karıştırın. Izgarada iki yüzünü dörder dakika pişirin. Üzerlerini ekmekli harçla kapatıp 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


4 adet bonfile Ekmek harcı için:
6 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
4 dal maydanoz
1 sap taze soğan
Tuz, karabiber, köri
2 çorba kaşığı tereyağı

TAVUKLU PATLICANLI PİLAV

Pirinçleri kavurun. Rendelenmiş domatesi, tuzu ve suyu koyup pişirin. Patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın. Küp küp doğranmış tavuk etlerini, un ve baharatlarla harmanlayıp kızartın. Kek kalıbına tavuk etlerini koyun, üzerine patlıcanları, en üste pilavı koyup bastırın. Servis tabağına ters çevirin.

MALZEMELER


2 su bardağı pirinç
2 adet patlıcan
2 adet domates
200 gr. tavuk eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
Tuz

ZEYTİNLİ BAZLAMA

Tereyağını eritip üzerine süt, şeker ve salçayı ekleyin, istediğiniz baharatı katın. Sosu, sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Bazlamaları enlemesine ikiye bölün. Üzerlerine salçalı sostan sürün, rendelenmiş kaşar peynirini ve doğranmış zeytinleri paylaştırın. Hazırladığınız bu dört pizzayı 200 derecedeki fırında sekiz dakika pişirin. Servis tabağına alın.

MALZEMELER


2 adet bazlama ekmeği
20 siyah zeytin
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam şeker
1 çay bardağı süt
100 gr. kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA