Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu bamya

Bamyaları sirke ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletin. Diğer taraftan ince doğradığınız soğanlarla küp doğranmış domatesi zeytinyağında beş dakika kavurun. Sudaki bamyaları süzüp yıkayın. Haşlanmış nohut ve bamyayı tencereye ekleyin. Limon suyunu, tuz ve sıcak suyu ilave edip 35-40 dakika pişirin.

MALZEMELER


750 gr. bamya
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı sıcak su
Tuz

FIRINDA VİŞNELİ DONDURMA

Oda sıcaklığındaki margarin, un ve şekerin yarısını yoğurun, derin dondurucuya koyun. Vişneleri ısıya dayanıklı bir kaba sıralayın. Üzerine kalan şekeri serpin. Üzerine donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Ilınınca üzerine dondurma koyarak servis yapın.

MALZEMELER


125 gr. margarin
1 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
500 gr. donmuş vişne
Kaymaklı dondurma

PATATESLİ BÖREK

Patatesleri haşlayıp ezin. İçine sıcak sütü de ilave ederek yumuşak bir püre yapın. Baharatları, yumurtayı ve rendelenmiş soğanı da ekleyip karıştırın. Yufkaları düz bir zemine açın, üzerine harçtan yayıp rulo yapın. Ruloları buzdolabında bir saat bekletip bir parmak kalınlığında dilimlere kesin. 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER


2 adet yufka
4 adet patates
1 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA