Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Vişneli tiramisu

Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ocak üzerine alıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine labne peynirini ve vanilyayı ekleyin. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Neskafe ve şekeri sıcak suda eritin. Kekin iki yüzünü de bu suyla ıslatın. Kekin bir katına kremanın yarısını sürüp vişneleri yerleştirin. Üzerine diğer keki koyun ve kalan kremayı üzerine yayın. Üzerine kakao serperek servis yapın.

MALZEMELER


1 adet kakaolu pasta keki
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
Vanilya
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı neskafe
3 çorba kaşığı şeker
300 gr. vişne

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

Patlıcanların kabuklarını soyup irice doğrayın. Üzerine rendelenmiş domates, ezilmiş sarımsak, iri doğranmış biber, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyu ile pişmeye bırakın.

MALZEMELER


4 adet patlıcan
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 bardak zeytinyağı
5 adet sivribiber

CİPSLİ TAVUK


Unu yağın yarısıyla kavurun, sütü ekleyip pişirin. Peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip mikserle çırpın. Rendelenmiş soğanı kalan yağda kavurup fırın kabına koyun. Üzerine haşlanmış ve doğranmış tavuk göğüslerini, sosu ve ufalanmış cipsleri döküp fırında pişirin.

MALZEMELER


2 adet tavuk göğsü
1 paket patates cipsi
1.5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 adet soğan
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA