Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu patlıcan dolması

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Pirinci, kıyılmış maydanozu, az haşlanmış nohudu, rendelenmiş domatesi, ince doğranmış sivri biberi, tuz ve karabiberi karıştırın. Patlıcanların içini harçla doldurup tencereye dizin. Üzerine zeytinyağını gezdirin, dolmaların yarısına gelecek kadar su koyup pişirin.

MALZEMELER

4 adet patlıcan
1.5 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet soğan
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Pazılı peynir köftesi


Pazı yapraklarını dört dakika tuzlu suda kaynatın, süzüp soğuk sudan geçirin. Peynir, ince kıyılmış nane, çörek otu, susam, zeytinyağı ve rendelenmiş domatesi karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine yayın. Hazırladığınız harcı yapraklara paylaştırıp top köfte şekline getirin. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine susam ve kırmızı biber serperek servis yapın.

MALZEMELER
6 yaprak pazı
150 gr. lor peyniri
1 çorba kaşığı çörek otu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dal taze nane
1 adet domates
Susam, kırmızı biber

Spiral börek

Ufalanmış peyniri, ezilmiş patatesi, kıyılmış taze soğan ve maydanozu karıştırın. Yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın. Bir adet yufkayı zemine yayın. Sütlü karışımla ıslatıp üzerine peynirli harçtan serpin. Üzerine bir yufka daha koyarak rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp buzdolabında bir saat bekletin. Dolaptan alıp dilimleyin ve fırında pişirin.

MALZEMELER

6 adet yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet taze soğan
500 gr. beyaz peynir
3 adet haşlanmış patates
6 dal maydanoz
Kürdan ve zeytin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA