Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fıstıklı yufka tatlısı

2 adet yufka
1 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
Süt, irmik, şeker ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırarak soğutun. Biraz soğuyunca fıstıkları ekleyin. Yufkaların üzerine bu karışımı sürüp ikiye katlayın. Tepsiye dizip 200 derece fırında pişirin.

Ekşili tavuk haşlama
500 gr. tavuk göğüs eti
1 adet kabak
1 adet salatalık
1 adet limon
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 adet portakal
Tavuk etlerini iyice dövüp rulo şeklinde yağlı kağıda sarıp kaynayan suda haşlayın. Tereyağını eritin, üzerine haşlanmış tavuk etini ekleyip her tarafını kızartıp tavadan alın. Aynı tavada limon suyu, portakal suyu ve baharatları sos kıvamına getirin. Tavuk etini dilimleyip servis tabağına alın, dilimlenmiş salatalık ve az haşlanmış kabakla süsleyin. Portakallı sosu gezdirerek servis yapın.

Patates köftesi
4 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
100 gr. kaşar peyniri
2 çay bardağı un
Galeta unu
Tuz, karabiber
Haşlanmış patatesleri rendeleyin. İçine yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, un, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Uzun köfte şekli verip biraz buzdolabında bekletin. Köfteleri galeta ununa bulayıp yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA