Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sosisli sebzeli pilav

2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er patates ve havuç
3 sosis
1 sarımsak
1 su bardağı bezelye
Tuz, karabiber
Üç su bardağı suyu kaynatın, pirinci ve zeytinyağının yarısını ekleyip pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Kalan yağda doğranmış sosisleri ve sarımsakları kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri, bezelyeyi, tuz ve karabiberi ekleyin, üç dakika daha çevirip tencereye ilave edin. Pilavı beş dakika daha pişirin.

Çilekli milföy pasta
6 adet milföy hamuru
10 adet çilek
Kreması için:
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limon suyu
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını yuvarlak bir kalıbın dibine yayıp 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kreması için verilen tüm malzemeleri çırpın, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp biraz soğuyunca pişen milföy kalıbının içine yerleştirin. Dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis yapın.

Soya soslu sebze çorbası
1'er adet soğan ve çarliston biber
2'şer adet orta boy havuç ve kabak
1 adet orta boy patates
2 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı köri
3 çorba kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber
Soğan ve biberi yağda kavurun, küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip üç dakika daha kavurun. Suyunu ilave edip doğranmış kabak, bezelye ve baharatları ekleyip pişirin. Soya sosu gezdirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA