Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinli nuar

1 kg. nuar
2 su bardağı kıyılmış dolgulu yeşil zeytin
1'er adet patates ve soğan
2 adet defne yaprağı
15 adet tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
Tuz
Nuarı dilimleyin, üzerine dörde bölünmüş patates ve soğan, ayıklanmamış bütün bir baş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tereyağı ve tuz koyun. Sıcak su ilave edip 1.5 saat kısık ateşte pişirin. Etleri tencereden alıp servis tabağına yerleştirin. Sarımsak ve defne yaprağını tencereden çıkarın, kıyılmış zeytinleri ilave edin. 15 dakika pişirip sosu ekleyin.

Domatesli mantar
18 adet mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
9 adet kiraz domates
1 adet sivri biber
Tuz, karabiber
Mantarları yıkadıktan sonra saplarını çıkarın. Bir fırın tepsisine dizip içlerine tuz ve karabiber serpin. Tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini içlerine paylaştırın. Üzerine ince doğranmış sivri biber koyun. Kiraz domatesleri ikiye bölüp her mantarın üzerine bir parçayı koyun. Yeniden tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Vişneli dolma
1 paket hazır kakaolu pasta keki
1 çay bardağı çiğ krema
1 çay bardağı vişne Üzerine:
100 gr. çikolata
Pasta kekini ufalayın. Kremayı ekleyip macun kıvamına gelene dek yoğurun. Karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve içini oyun. Oyulmuş yerlere ayıklanmış vişneleri doldurun. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA