Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı tuzlu kek

1 su bardağı zeytinyağı
3 yumurta
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı biberli yeşil zeytin
1 su bardağı beyaz peynir
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1'er çay kaşığı çörekotu ve tuz
2'şer çorba kaşığı doğranmış maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yumurtaları ve sütü çırpın. Zeytinyağını ekleyerek bir-iki dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin. Beyaz peynir, zeytin, dereotu, maydanoz, tuz ve çörekotunu da katarak karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kalıbın tabanına dolmalık fıstıkları döşeyip kek hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.

MERCİMEK SALATASI
1 su bardağı yeşil mercimek
4 adet taze soğan
3 diş sarımsak
1 adet közlemiş kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon
Mercimekleri, dört dakika haşlayıp süzün. Üzerine su koyup bu kez 15 dakika haşlayın. Tencereye bulguru koyun, mercimek yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakın. İnce kıyılmış kırmızı ve yeşil biberi, maydanozu, taze soğanı ekleyin. Ezilmiş sarımsak, baharatlar ve yağını da koyup iyice karıştırın.

PORTAKALLI PUDİNG
3 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın suyu
1 paket kakaolu bisküvi
Gofret ve çilek
Pudingi üç su bardağı sütle koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirin. Sonrasında ocaktan alıp içine rendelenmiş portakal kabuğunu, portakal suyunu ve ince dövülmüş bisküvileri ilave edin. Bu karışımı kuplara pay ederek dökün ve buzdolabında iki saat bekletin. Soğumuş pudinglerin üzerlerini gofret ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA