Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı tencere kebabı

3 adet kemer patlıcan
2 adet soğan
400 gr. kuşbaşı et
4 diş sarımsak
4 adet domates
3 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Etleri suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Üzerine yağı döküp kavurmaya davam edin. Patlıcanları alacalı kesip küçük küpler halinde doğrayın. Kavrulan etlerin üzerine patlıcanları koyun. Domates ve sivri biberleri irice doğrayıp tencereye ekleyin. Aralarına sarımsakları serpin. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte 1.5 saat pişmeye bırakın. Tencereniz müsaitse bu işlemi fırında da yapabilirsiniz.

Kabaklı börek
4 adet kabak
6 adet yufka
1/2 demet maydanoz, dereotu, nane
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Rendelenmiş kabakları sıkın. Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, bir yumurta, tuz ve karabiber ekleyin. Kalan yumurtaları çırpıp yoğurt, üç çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Üç adet yufkayı aralarına tereyağı sürerek tepsiye koyup üzerine kabaklı harcı yayın. Yoğurtlu karışımın yarısını döküp un serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirip en üste yoğurtlu harcı koyun. 180 derece fırında pişirin.

Ballı künefe
300 gr. tel kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağı
70 gr. tuzsuz taze peyniri
4-5 çorba kaşığı bal
Kadayıfı ovalayarak açın. Küçük bir tavada tereyağını eritin, bir kısmını kadayıfın üzerine döküp harmanlayın. Kadayıftan bir-iki avuç alıp tavaya bastırarak yerleştirin. Üzerine rendelenmiş peyniri yayın. Üzerine kalan kadayıfı koyup bastırın. Ocak üzerinde iki yüzünü de kızartın. Sıcakken üzerine bal gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA