Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kaşar peynirli köfte

1/2 kilo kıyma
2 diş sarımsak
1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Kekik, tuz, karabiber, kırmızı pul biber Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
100 gr. kaşar peyniri
1 domates
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak ve baharatları yoğurun. Büyük köfteler hazırlayıp buzdolabında bir saat bekletin. Salça ve tereyağını tavada biraz pişirin, bir çay bardağı kadar su ekleyip bir taşım kaynatın. Köfteleri az yağda kızartıp fırın tepsisine alın. Üzerine salçalı karışımı dökün, fırında beş dakika pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Peynir eriyene kadar fırında tutun.

Kremalı muffin
2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
Vanilya
Kabartma tozu
3 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 limon suyu
Yumurta ve şekeri çırpın. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın, yumurtalı karışımı ekleyin. Çiğ kremayı ve yağı ilave edip karıştırın. Harcı muffin kaplarına paylaştırın. 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Pudra şekeri ile limon suyunu çırpın, soğuyan muffinlerin üzerine gezdirin.

Havuç çorbası
3 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı süt
Tuz, kırmızıbiber
Unu tereyağında hafifçe kavurun. Azar azar suyu ekleyin. Küçük doğranmış havuçları katın. Havuçlar yumuşayana kadar pişirip blender'dan geçirin. Yumurta sarısı ve sütü çırpın, ılıtıp çorbaya katıp bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz ve kırmızıbiber ekleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA