Sıvı yağ, yumurta, ceviz içi, mısır nişastası ve tereyağını ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan toplar yapıp tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı mısır nişastası
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1.5 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
LİMONLU ANTRİKOT
Etlerin iki yüzünü sıvı yağda pişirin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Bir kasenin içinde kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve tereyağını karıştırıp macun kıvamına getirin. Hazırladığınız sosu, pişirdiğiniz etlerin üzerine sürerek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet ince dövülmüş antrikot
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı tereyağı
6 dal maydanoz
1 adet limon
Tuz, karabiber
MISIRLI KUSKUS SALATASI
Kuskusu tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzün. Yeşillikleri ince ince kıyın. Üzerine kuskusu, haşlanmış mısırı, zeytinyağını, limon suyunu ekleyip karıştırın. Salatalıkları küp küp doğrayıp salatanın üzerini süsleyin. Çok fazla bekletmeden servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı kuskus
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 marul
2 çay bardağı mısır
2 adet salatalık
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı