Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Lazanya salatası

Lazanyayı tuzlu ve az yağlı kaynar suda 10 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip ortadan ikiye bölün. Doğranmış domates, soğan ve kırmızı biberi, ince kıyılmış göbek salatayı karıştırın. Mayonez ve yoğurdu biraz zeytinyağıyla karıştırın, sebzeli karışımın üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberin ayarlayıp karıştırın. Bir kat lazanya, bir kat sebzeli karışım koyarak üç kat yapın. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

MALZEMELER


6 adet lazanya
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1/2 demet taze soğan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 göbek salata
1-2 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber, maydanoz

BULGURLU KÖFTE

Bulguru, irmiği ve unu harmanlayın. İçine haşlanmış sıcak patatesi ilave edip karıştırın. Salça ve baharatları ekleyip yoğurun. Rendelenmiş soğanı ve yumurtayı da ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp köfteler hazırlayın ve yağda kızartın.

MALZEMELER


1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
1 soğan
2 yumurta
1 haşlanmış patates
1 çay kaşığı salça
Kimyon, kişniş ve karabiber

PATLICAN SARMA

Patlıcanları uzun dilimler halinde kesip kızartın. Etleri baharat ve yağla harmanlayın. Patlıcan dilimlerinin üzerine tavuk, sivri biber ve az miktarda kaşar peyniri koyup sarın. Üzerine kürdan bastırıp tepsiye dizin. Salçayı bir su bardağı suda açıp üzerine dökün. 190 derecedeki fırında pişirin. Servis tabağına alarak servis yapın.

MALZEMELER


400 gr. kuşbaşı tavuk
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı domates salçası
3 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
50 gr. kaşar peynir rendesi
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA