Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates halkaları

2 adet orta boy patates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Patatesleri kabuklarıyla birlikte halka halka kesin. Ayrı bir kapta zeytinyağını, yeterince tuz ve karabiberle karıştırın. Halka patatesleri bu karışıma bulayıp fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğumadan servis yapın.

Çikolatalı soslu armut tatlısı
4 adet armut
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4 adet karanfil
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın Çikolata sosu:
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
2 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı su
1 tutam tuz
Armutların sapını kopartmadan kabuklarını soyup limon suyuyla ovun. Tencereye aktarıp üzerine toz şekeri, suyu ve karanfili ekleyin. 20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Sos için tüm malzemeyi çırpın ve kaynatın. Armutların altından düz bir dilim kesin. Armutların bir tarafına krema, diğer tarafına çikolata sosu dökün. Tarçın serperek servis yapın.

Elbasan tava
500 gr. kuzu gerdan
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber, kekik
Gerdan etini, kemiğinden ayrılacak şekilde haşlayıp etlerini didikleyin. Didiklediğiniz etleri bir fırın kabına yayın. Yumurtayı bir kasede çırpın, üzerine yoğurt, un, tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Karışımı etin üzerine dökün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA