Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Susamlı çörek

3 su bardağı kepekli un
200 gr. tereyağı
2 yumurta akı
1 tatlı kaşığı mahlep
1.5 çay bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
1 çay bardağı susam
Unu ve yağı elinizle ufalayın. İçine yumurta akını, mahlebi, şekeri ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamuru düz bir zeminde fazla ince olmayacak şekilde açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Tepsiye dizip üzerine susam serpin. Fırında pişirin.

Güveçte köfteli sarma
1 kg. pirzola
3 adet patlıcan
2 adet soğan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
5 diş sarımsak
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sumak
Limon, zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Kekik, karabiber, tuz
Pirzolaları satırla kıyma gibi yapın, bir miktar zeytinyağı ve sirkeyle ovalayın. Baharatları, ezilmiş sarımsağı ekleyip buzdolabında 20 dakika bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın, tuzla ovun. Üzerine sumak, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Kıyılmış eti ve soğanları dilimlenmiş patlıcanlara sarın. Güveç kabına, aralarına domates koyarak dizin. Yağlı kâğıtla kapatıp fırında 45 dakika pişirin.

Kağıtta sebze
1'er adet kabak ve havuç
12 adet taze fasulye
2 adet defne yaprağı
Bir tutam kekik
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Havuçları halka halka doğrayın. Fasulyeleri iki dakika haşlayın. Bu suda kabağı da haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün. Sebzeleri ince ince doğrayın. Tepsiye yağlı kağıt serip sebzeleri ortasına yerleştirin. Üzerine defne yaprağı, kekik, tuz ve ince kıyılmış sarımsağı serpin. Kağıdın kenarlarını kıvırın. Üzerine tereyağı sürün. Fırında 30 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA