Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır omleti

Sütten bir çay bardağını ayırın ve kalanının üzerine su ve toz şekeri ekleyip mısırları 30 dakika haşlayın. Yumurtaları ayırdığınız sütle çırpın. Tereyağını ısıya dayanıklı bir kapta kızdırın, haşlanıp iri doğranmış patatesleri 10 dakika sote edin. Mısır, doğranmış biber ve soğan, zeytin ve tuz ekleyip kavurun. Kaşarı ve yumurtayı katın. Kabı 200 derece fırına koyup 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı mısır tanesi
10 adet zeytin
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet orta boy patates
1 demet taze soğan
3 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

SEBZE ÇORBASI

Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Soğanı kıyıp tereyağında soteleyin. Patates ve havucu katıp sotelemeye devam edin. Üzerine un serpin, suyu koyup karıştırın. Kabak ve kırmızı biberi ekleyip 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

MALZEMELER


1'er adet patates, havuç, kabak ve kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber

ÇİKOLATALI MUS

Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları toz şekerle çırpıp çikolatalı karışıma ekleyin. Kremayı da ilave edip pürüzsüz olana dek çırpın. Yumurta beyazlarını da köpük yapın. Vanilyayı ekleyin. Bu karışımı da çikolataya ekleyip iyice çırpın. İki saat buzdolabında bekletin. Sıkma torbasına doldurup kup bardaklarına sıkın.

MALZEMELER


200 gr. bitter çikolata
2.5 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
100 gr. krema
2 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA