Mercimekleri haşlayıp süzün. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salça ve sivri biberleri de ekleyip pişirin. Baharatları ve kıyılmış maydanozu katıp ocaktan alın. Su ve yağı karıştırın. Yufkaları, aralarına su ve yağ karışımından sürerek üst üste koyun ve üçgenler halinde kesin. Geniş tarafına mercimekli içten koyup sarın ve tepsiye dizin. Fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
MALZEMELER
2 adet yufka
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
KUSKUS SALATASI
Kuskusu, 15 dakika haşlayın. Yeşillikleri ince kıyın. Havuç ve kırmızı biberi de uzun ince şekilde doğrayın. Pişen kuskusu süzün, soğuk sudan geçirip kaba alın. Yeşillikleri, havucu, kırmızı biberi ve mısırları koyup karıştırın. Zeytinyağı ve limonu çırpıp salatanın üzerine döküp harmanlayın.
MALZEMELER
1/2 paket kuskus
1 adet kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
1 adet havuç
2 çorba kaşığı sirke
1 adet limon
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı mısır
3 adet taze soğan
ZEYTİNYAĞLI KABAK
Kabakları kazıyıp irice doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye kabaklarla beraber koyun. Üzerine zeytinyağı, doğranmış domates, kıyılmış sarımsak, dereotu, pilavlık bulgur ekleyip kendi suyu ile pişmeye bırakın.
MALZEMELER
4 adet kabak
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
4 çorba kaşığı bulgur
2 adet domates
4 diş sarımsak
Tuz, kırmızıbiber