Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Acılı tavuklu salata

300 gr. tavuk fileto
4 adet salatalık
1 adet domates
6 yaprak marul
2 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı nane
Tavuk etini şeritler halinde kesip az yağda beş dakika soteleyin. Üzerine bir çay bardağı su ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp beş dakika pişirin. Yeşillikleri ve salatalıkları irice doğrayıp servis tabağına yerleştirin. Tavuk etlerini ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını döküp servis yapın.

Muhallebili börek

1 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Su ve şekeri 15 dakika kaynatın. Unu, yağı ve sütü kavurun, üzerine şekeri ekleyin. Ocaktan alıp biraz ılınınca yumurtayı ekleyip çırpın ve tekrar ocağa koyun, koyulaşıncaya kadar pişirin. Yufkayı şeritler halinde kesin. Muhallebiyi şeritlerin bir ucuna koyup muska gibi katlayın. 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Köfteli çorba
1 adet soğan
1.5 çay bardağı pirinç
300 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Pul biber, nane
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine pirinç ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kıymayı baharatla yoğurup küçük köfteler yapın ve az yağda kızartın. Üzerine pul biber ve nane dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA