Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balıklı domates dolması

Balığı haşlayıp didikleyin. Soğanı ikiye bölün. Yarısını piyazlık, yarısını ince doğrayın. Marul yaprağını kıyıp maydanozla karıştırın. Üzerine balık, ince kıyılmış soğan, mayonez, tuz ve karabiber katın. Domateslerin içlerini boşaltın, içlerine balıklı harcı paylaştırın. Piyazlık soğanlarla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER


6 adet iri domates
1/2 kg. mezgit fileto
1 adet kırmızı soğan
2 adet marul yaprağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber

ŞEKERLİ SİMİT


Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurta aklarını karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp halka şekli verin. Önce yumurta sarısına, daha sonra susama bulayıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


2 adet yumurta
1.5 çay bardağı susam
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı un
100 gr. tereyağı

ETLİ BULGUR PİLAVI


Etleri kızgın tencerede mühürleyin. Üzerine irice doğradığınız soğanları ekleyip sodayı dökün ve kapağını kapatıp 1.5 saat kadar pişirin. Şehriye ve bademleri tereyağında kavurun, üzerine bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Su ve tuzu ekleyip pişirin. Etle birlikte servis yapın.

MALZEMELER


2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı şehriye
1 çay kaşığı tuz
400 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
20 gr. badem
1 şişe soda

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA