Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sütlü fırın makarna

Makarnayı biraz haşlayıp süzün. Unu yağda kavurun, üzerine sütü ekleyip pişirin. Sosu makarnayla karıştırıp fırın kabına alın. Yumurtayı sütle çırpın, tuz ve karabiber ekleyip makarnanın üzerine dökün, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


2 bardak makarna
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

150 gr. kaşar peynir rendesi
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber

MANTARLI PATLICAN

Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Tavadaki yağı boşaltıp dolmalık fıstıkları kavurun. Doğranmış mantarı, kabağı, soğanı ve biberleri zeytinyağında soteleyin. Ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstık ekleyip karıştırın. Patlıcanların ortalarını karnıyarık gibi açın ve sebzeli harcı içlerine paylaştırın. 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


4 adet patlıcan
100 gr. mantar
1 adet kırmızı biber
2 adet çarliston biber
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 su bardağı sıcak su
Tuz

SOYALI BÖREK

Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, rendelenmişi havuç ve patatesi sıvı yağda beş dakika kavurun. Ocaktan alıp soya filizini ve soya sosunu ekleyin. Yufkaları üçgenlere bölün, su ve sıvı yağ karışımı ile ıslatıp iç malzemeyi paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp yağda kızartın.

MALZEMELER


3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

İÇİ İÇİN:

1 adet soğan,
1 çay bardağı soya filizi
1 adet havuç
1 adet patates
2 çorba kaşığı soya sosu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA