Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu patlıcan

200 gr. süzme yoğurt
3 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı kapari
100 gr. beyaz peynir
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 limon suyu
Közlenmiş patlıcanı elinizle irice doğrayın. Üzerine süzme yoğurdu, doğranmış sarımsakları, ezilmiş peyniri ve kapariyi ilave ederek salatayı servis tabağına aktarın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyunu dökün. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Yumurtalı köfte
750 gr. kıyma
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
3 haşlanmış yumurta
1 soğan
1/2 demet maydanoz
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
Tuz, karabiber, kekik
Sosu için:
Biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
Kıyma, yumurta, ekmek içi, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun, dikdörtgen şeklinde inceltin. İçine haşlanmış bezelye, yumurta ve havucu koyup sarın ve fırın tepsisine koyun. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirin. Salça, tereyağı, un, tuz, karabiber ve suyu kaynatıp sos hazırlayın. Köfte biraz pişince üzerine sos döküp beş dakika daha pişin.

Pancarlı kuskus
3 adet pancar
4 adet turp
1 paket kuskus
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Pancarları haşlayın. Kabuklarını soyup küp doğrayın. Doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı tereyağının yarısıyla soteleyin, pancarları ilave edip karıştırın. Turpları doğrayıp kalan tereyağında soteleyin. Kuskusu tuzlu suda haşlayın, karabiberi ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Malzemeyi karıştırıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA