Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu kadınbudu köfte

Kıymanın yarısının içine kıyılmış maydanozu ve baharatları koyup bekletin. Diğer yarısını doğranmış soğanla kavurun. Ilındıktan sonra baharatlı kıymayla karıştırın. Kıymanın üzerine haşlanmış pirinç ve yumurtayı ekleyip yoğurun ve dilediğiniz şekilde köfte hazırlayın. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER


1 su bardağı haşlanmış pirinç
500 gr. tavuk kıyması
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızıbiber

ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

Unu ve tuzu harmanlayın, üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyerek hamur yapıp 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru büyük bir yufka gibi açın. Soğanı beş dakika kadar kavurun. Doğranmış ıspanağı ekleyip ocaktan alın, peyniri ilave ederek karıştırın. İç harcı hamurun üzerine dökün, rulo yapıp tepsiye yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


3 su bardağı un
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz İçi için:
500 gr. ıspanak
200 gr. lor peyniri
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

HAŞHAŞLI BAGET


Yumurta, yoğurt, şeker, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Üzerine bir çay bardağı ılık suda beklettiğiniz yaş mayayı dökün. Mahlep ve un ekleyerek yoğurun, 20 dakika dinlendirin. Hamurdan uzun, ince ekmekler yapıp tepsiye dizin. Üzerine bolca haşhaş serpip 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER

1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
20 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı mahlep
3 su bardağı un
Haşhaş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA