Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çiğ börek

3 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Ilık su ve tuz
İçi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz ve karabiber
Un, yoğurt, yumurta ve tuzu, ılık su ile yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp birer santim kalınlığında açın. Kıymayı, doğarmış soğanı, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı hamurların içine koyarak yarım ay şeklinde kapatıp kızgın yağda kızartın.

Milföylü rosto
1 kg. rostoluk dana eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet milföy hamuru
1 adet domates
1 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber, biberiye
Eti, etrafında kabuk oluşana kadar tereyağında kızartın. Tuz, karabiber ve biberiyeyi karıştırıp her tarafına sürün. Yağlanmış fırın kabına koyarak 30 dakika pişirin. Milföyleri şeritler halinde kesin. Mantarları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın, üzerine eti koyun, üstüne dilimlenmiş domates koyun. Milföy şeritlerini etin etrafına kafes şeklinde yerleştirip yumurta sarısı sürün, 25 dakika daha pişirin.

Acılı brokoli
500 gr. brokoli
1 adet havuç
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
3 diş sarımsak
Tuz
Brokolileri çiçeklerine ayırıp 10 dakika haşlayın. Hemen soğuk suyun içine koyun ve süzün. Üzerine pul biberi serpin. Rendelenmiş havuç, doğranmış biber ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine brokolileri koyun. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı döküp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA