Patatesi haşlayıp ezin. Kabağı rendeleyip suyunu sıkın ve patatese ilave edin. İnce kıyılmış taze soğan, Antep fıstığı, yumurta, galeta unu, bal, yenibahar, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya sıvı yağ gezdirin ve hazırladığınız karışımdan birer kaşık alıp önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
4 adet patates
1 adet kabak
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış Antep fıstığı
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber, pul biber
KAHVELİ KURABİYE
Sıvı yağ, az suyla eritilmiş kahve ve kakaoyu karıştırın. Tahin, ceviz, pudra şekeri ve unu da ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çok bastırmadan yassıltın. Tepsiye dizip 170 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
3.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı tahin
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı filtre kahve
SOYA FASULYESİ ÇORBASI
Soya fasulyesini 20-25 dakika haşlayıp süzün. Üzerine defne yaprağı, köri, soya sosu, biber, domates salçası, ince kıyılmış sarımsak, yemeklik doğranmış soğan, tereyağı ve beş su bardağı su koyup kaynatın. Pişince tuzunu ekleyin.
MALZEMELER
1 su bardağı soya fasulyesi
1 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz