Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli spagetti

300 gr. kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 paket spagetti makarna
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
20 gr. kaşar peyniri
Kimyon, kırmızıbiber, tuz, karabiber
Makarnayı haşlayıp süzün. Zeytinyağıyla karıştırın. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak ve baharatları yoğurarak küçük köfteler yapıp kızartın. Tereyağı ve salçayı kavurun, üzerine bir su bardağı su ekleyip kaynatın. İçine kızaran köfteleri ekleyip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Köfteli sosu makarnanın üzerine dökerek karıştırın.

Ispanaklı kereviz dolması
2 adet kereviz
1/2 limonun suyu
1/2 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber, kırmızıbiber, tuz
Kerevizlerin ortalarını oyup haşlayın. Doğranmış soğanı kavurun. Doğranmış ıspanakları ve pirinci ekleyin. Ispanakları kendi suyu ile pişirin. Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurup servis yapın.

Muhallebili ayva tatlısı
3 adet orta boy ayva
12 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
1 çay bardağı gül suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarıp tencereye dizin. Ortalarına ikişer çorba kaşığı şeker koyup kısık ateşte pişirin. İki bardak sütü, üçer çorba kaşığı nişasta ve şekerle karıştırıp pişirin ve iki parmak derinliğindeki bir tabağa dökün. Donunca dilim dilim kesip ayvaların üstüne koyun. Gülsuyu ve pudra şekeri serpip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA