Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinli börek

Un, maya, tuz ve zeytinyağını, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ılık su katarak yoğurun ve yarım saat dinlendirin. İç harcı için verilen malzemeleri karıştırın. Hamuru ikiye ayırıp her birini yufka büyüklüğünde açın. Üzerlerine sıvı yağ sürerek karşılıklı uçları ortada birleştirerek dikdörtgen yapın. Tepsiye elinizle açarak yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürün ve zeytinli harcı yayın. Diğer yufkayı üzerine yerleştirin ve dilimleyin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


2.5 su bardağı un
1/2 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Ilık su

İçi için:
150 gr. dilimlenmiş siyah zeytin
2 adet sivri biber
1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1'er çay kaşığı kekik ve kimyon

Üzerine:
1/2 çay bardağı sıvı yağ

PORTAKALLI KEREVİZ ÇORBASI

Suyu kaynatın. Üzerine pirinci ve küp doğranmış kerevizleri koyup pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Portakalları sıkıp suyunu çorbaya ekleyin ve iki dakika kaynatın. Ezilmiş sarımsakları tereyağında kavurup çorbaya ilave edin.

MALZEMELER


2 adet kereviz
2 adet portakal
1 çay bardağı pirinç
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
Tereyağı
Tuz

MAYDANOZLU TAVUKLU DÜRÜM

Tavuk etlerini didikleyin. Kıyılmış soğanları yağda soteleyin. Ocaktan alıp, içine tavuk etlerini, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp rulo yapın. Tepsiye dizip 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER


4 adet lavaş ekmeği
300 gr. haşlanmış tavuk eti
1 adet soğan
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA