Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balık çorbası

1 adet levrek fileto
1 tutam safran
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz ve nane
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
Safranı, elma sirkesinde iki saat bekletin. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup suyunu katın. 20 dakika kaynatıp süzün. Sonra suyu yeniden ocağa koyun. Kaynayınca iri parçalar halinde kesilmiş balık, tuz ve karabiber katıp 15-20 dakika pişirin. Safranlı sirkeyi süzüp tencereye ekleyin. Nişasta, limon suyu ve bir çay bardağı suyu karıştırın. Çorbaya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Bir-iki taşım kaynatın.

Portakallı salata
1 adet kırmızı lahana
3 adet portakal
1 çay bardağı yoğurt
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Lahanayı ince kıyıp bir adet portakalın suyu, tuz ve karabiberle eze eze karıştırın. İkinci portakalı dilimleyip iç kabuklarını soyun. Lahanayı servis tabağına alın. Üzerine portakalları yerleştirin. Yoğurt, bir adet portakalın suyu, karabiber, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

Yulaflı kurabiye
120 gr. tereyağı
2 su bardağı yulaf ezmesi
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı un l1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Eritilmiş tereyağıyla yulafı karıştırıp soğumaya bırakın. Başka bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu da içine ekleyin. Hepsini yulaflı karışımın içine ilave edip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye karışımdan kaşıkla dökün. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA