Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı kiş

3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
1/2 kg. ıspanak
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr. beyaz peynir
100 gr. krema
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Tereyağını ve unu bıçak yardımıyla ufalayın. Üzerine tuz, sirke ve soğuk suyu ilave edip hamuru yoğurun, küçük tart kalıplarına yerleştirin. İçi için; ıspanağı ince kıyın, ince doğranmış soğan ve yağla birlikte kavurun. İçine peynir, krema, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kalıptaki hamurların ortasına harcı pay edin. Fırında 25 dakika pişirin.

Mantar soslu biftek
300 gr. biftek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
8 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Etleri ince şeritler halinde kesin. Tavaya koyup suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağını ekleyip kavurun. Soğan ve mantarları doğrayıp üzerine ilave edin ve beş dakika daha kavurup üzerine un, salça, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Sıcak suyu da koyup 15 dakika pişmeye bırakın. Suyunu çekince sıcak servis yapın.

Havuçlu katmer
10 adet yufka
5 adet havuç
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı bal
1 çay bardağı süt
Rendelenmiş havuç, tereyağı ve şekeri pişirin, tarçın ve vanilya ekleyerek soğumaya bırakın. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin. Beş adet yufkayı, aralarına nişasta serperek tepsiye dizin. Havuçlu harcı üzerine yayıp kalan yufkaları koyun. Baklava dilimi şeklinde kesip 200 derecedeki fırında pişirin. Süt ve balı karıştırın, sıcak tatlının üzerine dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA